24/6

Kom våran lilla Emma till världen. 3140g, 50 cm lång! En liten flicka!!
Allt gick väldigt bra!

Vattnet gick kl 5.15 på morgonen (vi vet denna tid, då Niklas larm gick) Sa till Niclas att han får nog stanna hemma idag! Då det va lite blod med så ringde vi förlossningen och de ville att jag skulle komma in för att se så allt va bra, PANIK! Det va bara att ringa och väcka svärföräldrarna och åka dit med stjärna och sen vidare till förlossningen.
Där visade sig att allt va bra och att inom 3 dagar skulle vi bli föräldrar, fick en tid för återbesök kl 18 på kvällen om inte värkarna satt igång.

Åkte tillbaka till svärföräldrarna runt 9 för kaffe och frukost.

Vid 12 började de riktiga värkarna komma och det va rätt så ok.
Vid 15 så klarade jag inte av att vara hemma längre, åkte in till förlossningen vid 16 och 20.47 va hon ute, så det gick fort kan man säga=)

Fick vara kvar lite extra på bb då hon va lite tidig, men glad är jag för det va så nyfiken på slutet för vad det skulle vara ( trodde jag väntade en pojke, ack så fel man hade )


Hon är väldigt snäll än så länge=) sover hela nätterna så får väcka henne för matning=)

Idag ska BVC göra hembesök hoppas att hon gått upp i vikt!

Va och köpte en body som hon kan ha... Är inte roligt när man måste köpa special kläder för att hon inte kan ha storlek 50 som är den minsta i affärerna här. TACK för att babyproffsen finns! Där har de kläder till henne=) visst det är hål för slangar på sidan men de syns knappt.

Nä nu ska jag väcka upp henne för lite mat!!!

......

Ska till mvc imorgon. Hoppas det blir sista besöket.
Har en j*vl* foglossning!!! Inte roligt ska ni veta. Det värsta är att man inte kan göra något för att det ska bli bra heller... Nu ska jag lägga mig och tycka synd om mig själv...

Redo... Om man kan bli det...

Nu har va köpt klart det sista. Köpte blöjor för första gången igår. Men de va billiga har fått en massa rabatt kuponger från Libro, så ni som är gravida gå med i libero klubben! En massa erbjudanden jämt=)
Det är ju som dom säger, Gratis är gott!!!

Har även packat klart bb väskan nu, tror jag packat ner allt och lite till men kommer nog vara någonting man glömt=)

Ska till MVC på torsdag igen, hoppas det är sista gången... Kul att vara där och lyssna på hjärtat och så men hade varit bra mycket roligare om man fick lära känna och se den lille NU!!!

Har messat med en arbetskamrat i dag som fick barn i mars och fått lite tips, och det tackar man för!

Nä nu ska jag gå och vila lite, sover inte så bra på nätterna så får passa på och vila på dan=)

Hemma=)

Begravmingen va jätte fin! Det vart lite jobbigare än vad jag trodde det skulle vara.
Kom hem igår, körde själv hela vägen hem=) Det gick kanon=) Lite fort kanske men men...

Idag ska vi inhandla det sista vi behöver till bebisen=) Har gått 36 hela veckoa, inne i vecka 37 så nu får den komma när som hellst, ska ut och ta backen i Galgberget senare idag=)


Dygnsrytm...

Har läst att bebisen oftast har en dygnsrytm i magen och att den fortsätter när den kommer till världen... Om det nu stämmer kommer jag att vara vaken run 3-5 varje morgon i början av den lilles liv... Kul fakta för vissa men inte så kul för mig! Hoppas att det INTE stämmer=)

Bara bra=)

Just nu känns det kanon=) Har haft hjälp av Niclas släkt i helgen med rivning av carport och träd, vilken STOR tomt vi fick=)
Och större kommer det bli när vi river resten senare i sommar!

Va på personalfest i lördags, det va kul att träffa de man jobbar med, då jag inte träffat i stort sett någon sedan jag gjorde mitt sista pass den sista april=)
God mat va det oxå=)
Men va bra slut igår. Inte van att vara ute och slira på nätterna=)

På Onsdag bär det av till Stockholm, på torsdag är det farfars begravning och på fredag ska vi hem igen... Blir bara en snabb visit då barnet i magen lagt sig till rätta med huvudet neråt... Vågar inte vara borta för länge även fast en statistiken säger att först föderskor oftast går över tiden 2 veckor.
Vart lite lugnare nu sist när barnmorskan tror på en liten bebis... Va lite små rädd att det skulle vara en 4-5kg klump=)
Fick även papper om att skriva en förlossningsplan... Vet inte hur de tänkt att jag ska lyckas med det när jag har noll koll på hur allt går till, hur vet man att värkarna satt igång på riktigt när man aldrig gjort det förr??? Men får nog skriva att man tar det som det kommer.

På dags schemat så ska jag nog inte göra något... Ev titta på nya dynor till utemöblerna då grann katten markerat sitt revir på våra...


Tomt...

Just nu känner jag absolut ingenting för nånting... Konstig känsla må jag säga... Återkommer när jag har något att komma med...

R.I.P

Vila i frid Farfar!! Ses i nangiala!! Älskar dig!!

Trädgården...

Balkongen vart kanon bra!!!! Vart 5 st fulla balkonglådor, 3 STORA amplar och 2 hänglobelior och en trä tunna med blandade blommor. Plus ett fuccia (el hur det stavas) träd.

Så idag ska det bli trädgårdsarbete, gräset ska klippas, vi ska gå med trimmen plus städa ordning, sen lär nog något land rensas=)

Vill ha allt fixat och klart innan juli=) Nästa helg så ska carporten rivas helt, snön gjorde ju bara halva jobbet... Men det får vi som tur va hjälp med.
Nä nu lär jag leta rätt på min sambo så vi kan börja jobba=)


Balkongen

Skrubbade och städade balkongen igår så idag bär det av till trädgårdshandlaren i Torsång för köp av blommor=)

Ska bli så kul att göra fint ute. Niclas är ledig idag så ska sätta han på att klippa gräset, om han nu kommer vakna snart=)

Va upp till plantagen igår men de hade absolut ingenting som passade oss... Vart 2 säckar jord det va allt...

Nu har verkligen sommaren kommit för att stanna, tog på mig klänning idag, trots blåst så är det riktigt behagligt ute!

Pratade med mina föräldrar igår de ska ut till min mormor och morfars landställe utanför Norrtälje, vart så himla avis, men ska försöka hinna med att åka dit när den lille kommit och vi fått in rutiner.
Tror det är en pojke där inne i magen, det tror även barnmorskan, men man vet ju aldrig... Skulle inte förvåna mig om jag går emot hjärtljuden och en liten flicka tittar ut=)

Nä nu lär jag upp och väcka sömntutan där uppe så jag får lite sällskap när han väl är hemma!!!

Tillbaka=)

Känns som det va ett tag sen jag va in och skrev lite...

Va och skrev på faderskapserkännandet igår, va bra orolig hur det skulle gå, hade hört en massa saker om hur det skulle vara... Men allt gick bra och va över på 15 min! Så nu är det klart Niclas är pappa till barnet=)

Har en hund som löper nu, inte kul för henne, hon är alldeles slut och bara sover och sover, knappt så man får ut henne på promenad, som tur är brukar hon piggna till inom en vecka.

Va till Mvc i tisdags, det gick kanon, känns konstigt nu när hon pratar om att barnet ska lägga sig rätt till nästa fredag, vart så verkligt nu.
Va och tittade vart förlossningen låg igår och hittade dit!!!! För er som inte bor i Falun så har de flyttat förlossningen till baracker då de ska bygga om... Men de såg ej ut som baracker utan som hus! De säger att det blivit bättre så håller tummarna för att de har rätt.

Fyllde år i måndags så hade svärföräldrarna över på fika, Niclas bror kom oxå, det va trevligt att få visa upp hur fint vi fått det plus barnrummet som de inte visste om att vi gjort om totalt=)


På dags schemat tror jag det blir att städa och skura upp på ballkongen så den blir sommar fin och så man får en överblick vad och hur jag ska ha blommorna. Blir inte så mycket i år då vi nog kommer ha fullt upp med den nya medlemmen av familjen.

Nä nu ska jag tvätta lite och försöka väcka hunden, hon har sovit bra länge nu...





RSS 2.0